naeringssenter

IMG 7199Prosjektet Petro Øst har samlet ca 60 deltakere petroleumsseminar i Vardø 5.april med  fokus på privat-offentlig samarbeid. Det blir innledere fra Statoil og Aker BP, Polarbase og Kirkenes Base, fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik, ØFAS, kommunene Nordkapp, Hammerefst og Alta. Varanger Næringssenter og Kirkenes Næringshage som har hovedansvar i prosjektet mener det er svært viktig at kommunene er forberedt dersom det blir funnet olje og gass i Barentshavet sørøst etter prøveboringene som starter i sommer. Bildet er fra seminaret som ble holdt i Vadsø like før jul, da med fokus på leverandørutvikling. Se program og deltakerliste

FrodeVaranger Næringssenter er en pådriver for samarbeid på tvers av kommunegrenser.  Vadsøseminaret har blitt en viktig møteplass for aktører i regionen og sammen med partner Sparebank1 valgte man i år reiseliv som hovedtema. Et av høydepunktene på programmet var styreleder Frode Fjerdingøy sin presentasjonen av det nye selskapet Visit Varanger AS der elleve bedrifter i seks kommuner skal jobbe sammen i et nytt booking- og salgsselskap. 

Les mer

Handle lokaltVadsø Næringsforening står på for at kundene skal handle lokalt. Sammen med media- og kommunikasjonslinja på videregående skole har de laget kampanjen "Buy local or bye local" med plakater, flyers og film. Handelsgruppa med Annette Saxi i spissen - her sammen med Kjell Hansen og Eva Trasti Hansen -  sier at det er fire gode grunner til å handle lokalt:
- Du støtter et levende senterum
- Du får gode råd og veiledning
- Prøv det før du kjøper det
- Du får større utvalg

Les mer

Kvinnesamling 314.november var kvinnelige toppledere, nestledere og talenter samlet i Kirkenes. NAV-direktør Sigrun Vågeng og rådmann Bente Larssen snakket svært personlig om sine erfaringer som toppledere og om sin reise til toppen. Dette var tredje gang Varanger Næringssenter og Kirkenes Næringshage inviterte til samling som en del av prosjektet "Samarbeidsregion Varanger" der Kommunal og moderniseringsdepartementet bidrar med ressurser gjennom det såkalte LUK-programmet.

Les mer

40 bedrifter på petrosamling

Mange bedrifter fra hele regionen stilte opp da prosjektet Petro Øst inviterte til samling i Vadsø rett før jul. Der ble det orientert bredt om aktiviteten som kommer i Barensthavet sørøst med leteboring til sommeren, hvilke krav som stilles til bedrifter som ønsker å lever til petroleumsindustrien, hvordan man kan komme inn på dette markedet, kompetansetilbud og nødvendigheten av samarbeid mellom mange aktører. - Gode forberedelser er helt avgjørende for lokale og regionale ringvirkninger både på kort og lang sikt, sier daglig leder Ingela Mästerbo i Varanger Næringssenter. Les oppsummering her.

Regionrådet i Øst-Finnmark fikk i går en bred presentasjon av prosjektet Petro Øst som skal se på hvordan kommunene i regionen skal få ta del i verdiskapinga som kan komme med petroleumsutvikling i Barensthavet. Kirkenes Næringshage og Varanger Næringsenter kjører prosjektet sammen med kommunene Vadsø, Sør-Varanger, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, fylkeskommune, Akvaplan Niva, oljeselskap, NIBR og Petro Arctic. Prosjektplanen kan du lese her.

Les mer