naeringssenter

Skjermbilde 2017 11 22 13.03.38- Vi har mange flotte butikker i Vadsø og skal vi beholde mangfoldet er det utrolig viktig at så mange som mulig handler lokalt. Dette er oppfordringa fra Ingela Mästerbo som er daglig leder i Varanger Næringssenter når vi er i gang med årets julehandel. Svein Inge Pleym, Eva Trasti Hansen og Erin Rønbeck er i alle fall klar for å ta julerushet og har fyllt opp sine butikker.

Torjus Gaski Brevik27-åringen Torjus  Gaski Brevik har tatt over som leder i Vadsø Næringsforening. – Solid faglig forankring i bygg- og entreprenørbransjen, er fra byen og kjenner vadsøværingene, ung med stor arbeidskapasitet. Slik beskriver han selv viktige forutsetninger for å lykkes i styreledervervet.

Les mer

Ola Elvestien VDet blir nytt Vadsøseminar 5.desember der vi setter det grønne skiftet på den næringspolitiske dagsorden i Varanger. Bedrifter, politikere, byråkrater og utviklingsmiljøer inviteres til et spennende seminar: Direktør Terje Skansen i Varanger Kraft innleder om vindkraft og hydrogenprosjekt. Ola Elvestuen (til høyre) om det grønne skiftet, Thor Moen fra Smart Innovation Norway om hvordan vi skaper framtidens bærekraftige lokalsamfunn. Johannes Vallivaara fra Artcic Smart Rural Communities i Rovaniemi om smart spesialisering i bruk av naturressurser. Samferdselssjef Per Bjørm Holm-Varsi om arbeidet med bl a ladestasjoner og intelligente transportssystemer. Les hele programmet her. Påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

IMG 7199Prosjektet Petro Øst har samlet ca 60 deltakere petroleumsseminar i Vardø 5.april med  fokus på privat-offentlig samarbeid. Det blir innledere fra Statoil og Aker BP, Polarbase og Kirkenes Base, fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik, ØFAS, kommunene Nordkapp, Hammerefst og Alta. Varanger Næringssenter og Kirkenes Næringshage som har hovedansvar i prosjektet mener det er svært viktig at kommunene er forberedt dersom det blir funnet olje og gass i Barentshavet sørøst etter prøveboringene som starter i sommer. Bildet er fra seminaret som ble holdt i Vadsø like før jul, da med fokus på leverandørutvikling. Se program og deltakerliste

Petro ØstMange viktige aktører var samlet på Petro Øst-seminar i Kirkenes samtidig med offentliggjøringa av nyheten om at Statoil hadde boret "tørr brønn" på feltet Korpfjell i Barentshavet. Det er likevel stor optimisme og forventninger om ny næringsvirksomhet i regionen. Kirkenes Næringshage og Varanger Næringssenter fikk ros for å bidra til et bredt samarbeid med forberedelser til eventuell petroleumsvirksomhet. Her kan du lese innleggene.

Les mer

FrodeVaranger Næringssenter er en pådriver for samarbeid på tvers av kommunegrenser.  Vadsøseminaret har blitt en viktig møteplass for aktører i regionen og sammen med partner Sparebank1 valgte man i år reiseliv som hovedtema. Et av høydepunktene på programmet var styreleder Frode Fjerdingøy sin presentasjonen av det nye selskapet Visit Varanger AS der elleve bedrifter i seks kommuner skal jobbe sammen i et nytt booking- og salgsselskap. 

Les mer