naeringssenter

IMG 2868Gjennom den reginonale parken Varanger Arctic Norway jobber kommunenen Vadsø, Vardø, Nesseby og Båtsfjord sammen med lokale reiselivsbedrifter for å gjøre Varanger til et bærekraftig reisemål. Målet er å få Innovasjon Norge sitt merke for bærekraftig reisemål. Bilde fra møte i styringsgruppa med ordfører Hans-Jacob Bønå, Frode Fjerdingøy som er styreleder i Visist Varanger, prosjektleder Wenche Pedersen og prosessveileder fra Innovasjon Norge Anne Dorte Carlson.

13 reisemål i Norge er pr i dag godkjent som bærekraftige reisemål etter en omfattende standard fra Innovasjon Norge med 104 indikatorer. Varanger er et av flere reisemål som nå er i gang med første fase i prosessen. I denne fasen jobbes det med politisk forankring der det bl a skal rapporteres på hvilke regionale og kommunale planer som pr i dag foreligger med fokus på bærekraft. Det jobbes med forankring i reiselivsnæringa gjennom at det skal rapporteres på planer og strategier for destinasjonen med særskilt fokus på bærekraft. Konkret blir det satt i gang diskusjoner rundt miljømerking gjennom den såkalte Fyrtårnordninga.

For mer informasjon ta gjerne kontakt med vår prosjektleder Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Det blir lagt ut informasjon underveis på nettsidene til Varanger Arctic Norway og Varanger Næringssenter.