Park

Varanger Arctic Norway er nå godkjent som regional park. Den formelle overrekkelsen av diplom skjedde i forbindelse med den nasjonale parkkonferansen som ble arrangert i Vadsø 3.-5.mai. Det er kommunene Båtsfjord, Nesseby, Vadsø og Vardø som eier parken som er en samarbeidsplattform for langsiktig bærekrfatig arbeid med natur og kultur som grunnlag for næringsutvikling. Varanger Nærinssenter AS er sekretariat. På bildet fra venstre: varaordfører Oddvar Betten fra Nesseby, ordfører Hans-Jacob Bønå fra Vadsø, daglig leder Ingela Mästerbo i Varanger Næringssenter, ordfører Robert Jensen i Vardø og Tony Pettersen fra Båtsfjord.

Som regional park er Varanger Arctic Norway med i den nasjonale overbyginga Norske Parker - Levende landskap igjen er med i Europs`s Natyre Regional Landscape Parks. I dag er det åtte regionale parker i Norge og obver 800 i Europa. Ta gjerne kontakt hvis du vil vite mer om Varanger Arctic Norway.

 

IMG 2893I regi av den reginale parken gjennomføres forskjellige små og store utvikllingsprosjekter. Det største akkurat nå er arbeidet med å kvalifisere oss for "Merket for bærekraftig reisemål". Styrinsgruppa hadde viktig møte i slutten av april og da samlet vi ogspå en rekke aktører fra reiseliv, museer, kommuner og fylkeskommunen til prosess for å jobbe fram en handlingsplan for bærekrfatig reisemålsutvikling i Varanger. 

 

Følg gjerne med på det som skjer på vår facebookside.


Park