naeringssenter

Ståle Karlsen er en av innlederne på årets Vadsøeminar22.oktober er det klart for nytt Vadsøseminar. Denne gangen stter vi fokus på bærekraftig næringsutvikling med bla andre Ståle Karlsen i Sirkulare AS som innleder. Se hele programmet. Arrangementet inngår som en del av Arctic Innovation Week og er et samarbeid mellom Vadsø kommune, Sparebank 1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og Varanger Næringssenter. Påmelding innen 18.otober til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Torjus Gaski Brevik27-åringen Torjus  Gaski Brevik har tatt over som leder i Vadsø Næringsforening. – Solid faglig forankring i bygg- og entreprenørbransjen, er fra byen og kjenner vadsøværingene, ung med stor arbeidskapasitet. Slik beskriver han selv viktige forutsetninger for å lykkes i styreledervervet.

Les mer

sertifiseringsbildeVaranger Næringssenter AS er sertifisert som miljøfyrtårnbedrift. Ordfører Hans-Jakob Bønå delt ut det synlige beviset i form av plakett og diplom. – Veldig bra at en vadsøbedrift går foran og kan inspirere andre, sa Bønå til daglig leder Ingela Mästerbo og prosjektleder Wenche Pedersen. - Sertifisering viser at vi oppfyller krav til arbeidsmiljø, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk, sier Mästerbo og understreker at bærekraft er et viktig fundament i alt arbeid med næringsutvikling i tida som kommer.

Regionrådet i Øst-Finnmark fikk i går en bred presentasjon av prosjektet Petro Øst som skal se på hvordan kommunene i regionen skal få ta del i verdiskapinga som kan komme med petroleumsutvikling i Barensthavet. Kirkenes Næringshage og Varanger Næringsenter kjører prosjektet sammen med kommunene Vadsø, Sør-Varanger, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, fylkeskommune, Akvaplan Niva, oljeselskap, NIBR og Petro Arctic. Prosjektplanen kan du lese her.

Les mer

Petro ØstMange viktige aktører var samlet på Petro Øst-seminar i Kirkenes samtidig med offentliggjøringa av nyheten om at Statoil hadde boret "tørr brønn" på feltet Korpfjell i Barentshavet. Det er likevel stor optimisme og forventninger om ny næringsvirksomhet i regionen. Kirkenes Næringshage og Varanger Næringssenter fikk ros for å bidra til et bredt samarbeid med forberedelser til eventuell petroleumsvirksomhet. Her kan du lese innleggene.

Les mer

SeminarGjennom møteplassen Næringsarena Øst har Varanger Næringssenter igjen invitert lokale bedrifter til å møte spennende folk fra forskjellige deler av petroleumsindustrien. Regiondirektør Geir Seljeseth fra Norsk Olje og Gass orienterte om situasjonen for olje og gass i nord akkurat nå. Bjørghild Skogerbø fra Mogas, Bjørn Røstad fra SR Group og og Rune Brannfjell fra Haloe AS snakket om mulighetene som ligger i industrien med fokus på samarbeid og cluster. Her blir gjenget fotografert av Finnmarken. 

Les mer